De eerste stap naar een nieuwe manier van carnaval vieren was gezet en het carnavalsvuur van de Spijkers sloeg hier en daar over. Datzelfde vuur werd echter bijna gedoofd door een uit de hand gelopen carnavalsbal in het Ulvenhoutse café van Wieme de Jong. Maar.....zoals dat zo vaak gaat is er in het begin altijd een periode van vallen en opstaan.

De Spijkers ontmoetten soms weinig enthousiasme. Voor hen was het echter reden om met verdubbelde energie door te gaan. Voor het verdere verloop is de persoon van Willem Binkhorst mede bepaIend geweest. Hij volgde in 1967 Gaston I op als Prins Willem l. Met een heus (klein) hof, bestaande uit boer Piet (Piet Holtkamp) en een secretaris (Jos van Rooy.).

Prins Willem werd in zijn streven naar een goed BosuiIencarnaval overigens op een voortreffelijke manier gesteund door zijn vrouw Bep. In dat jaar ontstond officieel de naam van 'Bosuilendorp'. In Galder en Bavel bestonden al respectievelijk de namen van 'Maerkratten' en 'Baviaonen'. Ulvenhout kon niet achterblijven binnen het dierenrijk. Het moest dan wel een dier zijn dat wijs en slim was. Niet zo 'onderwaterig' of 'alle kanten uitspringend' als de waterratten en bavianen. Voor 'slim en 'wijs' staat een BOSUIL, en 70 geschiedde.

 


Wie gaat er mee?


Social

Bosuilendorp.nl:

Onze Prins:

Wanneer?
Nog
tot de 11e van de 11e