Volgens het  woordenboek betekent nadorst `een sterk gevoel van dorst dat wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik; het is één van de kenmerken van een kater’.  Maar in Ulvenhout roept het woord hele andere associaties op.  Bosuilen denken namelijk meteen aan de 30-jarige gelijknamige carnavalsvereniging uit het dorp aan de Mark. De groep van 8 maten staat bekend als actief betrokken bij Carnaval en altijd in voor een lolletje. 

61 jaar … Nee, dit is niet de gemiddelde leeftijd van een Bosuil. Maar zo lang bestaat kapel De Bosuilen dit jaar al. Daarmee is het verreweg de oudste carnavalskapel van het Bosuilendorp! En denkt u nu niet  dat deze respectabele leeftijd betekent dat De Bosuilen in het verleden zijn blijven hangen.…
 

Zondag 5 februari komt de pr commissie een groot aantal leden van CV de Duvels tegen bij de oude brandweerkazerne. Bij binnenkomst in de stalen loods wordt valt één ding met zekerheid op: hier wordt echt veel gebouwd, ook door collega buur CV de Gangmoakers. Vol enthousiasme vertelt Martin Rasenberg, eigenlijk de bouwleider, over de bouwactiviteiten. Dit jaar al weer voor het vierde jaar. Volgens Martin loopt alles op rolletjes en liggen ze prima op schema. Hier en daar nog plakken en dat is het tijd zegt hij om de kleuren aan te gaan brengen op de wagen.

 

Voor het artikel van deze week sprak de PR-commissie van de S.U.C. met Monique Jochems en Cindy Heestermans van CV de Gehaktballen. Deze vereniging bestaat uit 11 volwassen leden en hun 8 kinderen. De vereniging dankt  haar naam aan Wils beroemde gehakballen die traditiegetrouw tijdens de Bosuilse carnavalsvieringen in huize Jochems worden genuttigd.  Enkele gelukkigen die op 11 november 2011 aanwezig waren bij het Hemels Meezingfestijn hebben er ook al van kunnen genieten. 

Donderdag jongstleden heeft de commissie een bezoek gebracht aan CV Alleen. Een Carnavalsvereniging uit het Bosuilendorp met welgeteld één lid: Ad van Rijen. Terwijl de wind hard waait en de kachel brandt, is Ad zoals meestal te vinden in zijn werkplaats, druk doende met de voorbereidingen voor het komende Carnaval. Ad geeft aan het zo prima te vinden want in de jaren waarin hij samen met Ton Verkooijen een act tijdens de optocht opvoerde, ging dat ten koste van de prijs.


 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Wie gaat er mee?


Social

Bosuilendorp.nl:

Onze Prins:

Wanneer?
Nog
tot de 11e van de 11e