Volgens het  woordenboek betekent nadorst `een sterk gevoel van dorst dat wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik; het is één van de kenmerken van een kater’.  Maar in Ulvenhout roept het woord hele andere associaties op.  Bosuilen denken namelijk meteen aan de 30-jarige gelijknamige carnavalsvereniging uit het dorp aan de Mark. De groep van 8 maten staat bekend als actief betrokken bij Carnaval en altijd in voor een lolletje.
Wim van Gurp en Erik Reinieren vertellen de PR-commissie van de S.U.C. op een lente-achtige zaterdagmiddag dat het idee om hun eerste wagen te bouwen ontstond toen de vrienden als tieners een beetje op hun brommers aan het toeren waren.  Ze verveelden zich, en besloten om dan maar een wagen te gaan bouwen voor de Carnavalsoptocht. De Pekhoeve was net afgebrand. Dit diende als inspiratie voor hun motto: ‘Een Pekhoeve zonder schuur is als brand zonder vuur’.  Ze sleepten geen prijs in de wacht, maar de lol van het bouwen zat er goed in.
Ze hebben sindsdien, in wisselende samenstelling, geen jaar verstek laten gaan. Niet in Ulvenhout, en ook niet in Chaam. Zelfs niet toen in de eerste helft van de jaren ’90 het weer herhaaldelijk zo slecht was dat het schade aan de wagens opleverde. En ze één jaar zelfs één van hun creaties moesten onthoofden.
De vrouwelijke partners van de leden van CV de Nadorst doen overigens met de Carnavalsoptocht in hun eigen formatie mee onder de naam ‘Best of Nadorst’. En hun kinderen hebben ondertussen de vleugels uitgeslagen. Deden ze voorheen mee als de ‘Nadorst kids’, tegenwoordig dragen ze elk op hun eigen manier bij aan Carnaval.
Vanaf 1992 is CV de Nadorst een welkome gast bij het sauwelen. Leden Thom van Aert en Corné Reinieren zijn zelf geen onverdienstelijke sauwelaars. Daarnaast verzorgt de vereniging steevast een act. Aanvankelijk in de vorm van cabaret, later met liedjes met een komische noot.  
Vier van de leden vormen ook nog deel uit van blaaskapel Ulvolume. Maar daar kunnen we beter een andere HEEt van de Naold aan wijden!
Met het oog op het naderende Halfvasten willen we namelijk nog graag de rol benadrukken die CV de Nadorst hierin speelt. Vanaf 1997 al verzorgen ze het Halfvastenbal . Tijdens dit bal worden namens de S.U.C. de geldprijzen aan de winnaars van de Carnavalsoptocht 2012 uitgereikt door voor de gelegenheid stijlvol geklede leden van De Nadorst.   Dit jaar zal het Halfvastenbal op 17 maart zal plaatsvinden.  Als het net zo’n feest wordt als vorig jaar, zal een aantal bezoekers de volgende ochtend vast weer nadorst hebben!
En wat betreft de plannen voor 2013: CV de Nadorst doet zeker weer mee! Niet voor een prijs, maar om een glimlach op  het gezicht van het publiek aan de kant te toveren. Hoe? Dat valt nog te bezien. In elk geval wordt ‘dees jaor alles anders’.